Palaa takaisin

Miten valita omiin tarpeisiin sopiva ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumppu on energiatehokas ja ympäristöystävällinen tapa lämmittää ja jäähdyttää taloa. Se toimii lämmön siirtämisen avulla ulkoilmasta sisätiloihin tai päinvastoin, ja se pystyy tuottamaan lämpöä myös talvella, kun ulkoilman lämpötila on alle nollan. Ilmalämpöpumpun avulla voit säästää rahaa energiakustannuksissa, sillä se käyttää ulkoilman lämpöä hyväkseen ja se on tehokkaampi kuin esimerkiksi sähkölämmitys. Lisäksi ilmalämpöpumppu on hiljainen ja helppokäyttöinen, jonka avulla voit säätää sisälämpötilan tarkasti haluamaasi lämpötilaan.

Ilmalämpöpumppu on olohuoneessa. Oikealla paikalla on paljon merkitystä.

Lämpöpumpun valinta voi olla haastavaa, koska markkinoilla on runsaasti erilaisia mallivaihtoehtoja. Tässä on muutamia asioita, joita kannattaa ottaa huomioon ilmalämpöpumpun valinnassa:

  1. Käyttötarkoitus: Mieti, mihin tarkoitukseen tarvitset ilmalämpöpumppua. Haluatko käyttää sitä pääasiallisena lämmönlähteenä talvella, vai tarvitsetko sitä lisälämmönlähteenä esimerkiksi silloin, kun patterilämmitys ei riitä?
  2. Koko ja teho: Valitse ilmalämpöpumppu, joka on sopivan kokoinen ja tehokas kyseiseen tilaan. Yleensä suurempi tila vaatii suuremman ilmalämpöpumpun, jotta se pystyy lämmittämään tilaa riittävän tehokkaasti ja taloudellisesti.
  3. Asennuspaikka: Mieti, mihin tahdot asennuttaa ilmalämpöpumpun. On tärkeää valita oikean kokoinen laite, jotta se sopii tilaan ja sen asennus on mahdollista. Esimerkiksi lämpöpumpun sisäyksikön olisi suotavaa sijoittaa sellaiseen paikkaan, että lämpö kulkeutuisi talossa mahdollisimman tehokkaasti.
  4. Energiatehokkuus: Valitse ilmalämpöpumppu, jolla on mahdollisimman korkea energiatehokkuusluokka. Tämä tarkoittaa, että laite käyttää vähemmän energiaa lämmittäessäsi tilaasi, mikä tarkoittaa pienempiä lämmityskustannuksia ja pienempää hiilijalanjälkeä.
  5. Huolto ja käyttö: Mieti, onko valitsemasi ilmalämpöpumppu helppohoitoinen ja helppokäyttöinen. On myös hyvä valita laite, jolla on pitkä takuu ja hyvät huoltomahdollisuudet.
  6. Hinta: Vertaile eri ilmalämpöpumppujen hintoja ja mieti, mikä sopii budjettiisi parhaiten. Muista, että halvempi hinta ei aina tarkoita parempaa laatua, joten kannattaa panostaa laadukkaaseen laitteeseen, jolla on pitkä elinikä.

Pelkästään sopivan ilmalämpöpumpun valitseminen ei riitä. Ilmalämpöpumpun oikeaoppinen asennus ja sijainti vaikuttaa merkittävästi laitteen taloudellisuuteen ja käyttöikään, minkä vuoksi laillisen asennuksen voi suorittaa ja dokumentoida ainoastaan pätevä asentaja.

Ilmalämpöpumpun valinnassa on tärkeää huomioida useita tekijöitä, kuten talon koko, rakennuksen lämmöneristys, sijainti ja ilmasto. Ammattilaiset pystyvät arvioimaan nämä tekijät ja neuvomaan sinua sopivan ilmalämpöpumpun valinnassa. He voivat myös tarjota lisätietoja eri mallien ominaisuuksista ja tehoista sekä auttaa sinua laskemaan, kuinka paljon ilmalämpöpumppu sinun kohteessasi säästäisi energiaa ja rahaa. Ammattilaiset ovat myös perehtyneet eri valmistajien tuotteisiin ja voivat auttaa sinua löytämään laadukkaan ja luotettavan ilmalämpöpumpun.


Etelä-Karjalassa toimiva yrityksemme tarjoaa ammattitaitoista ilmalämpöpumppujen asennuspalvelua. Toimialueemme on Lappeenranta, Imatra, Ruokolahti, Parikkala, Taipalsaari, Luumäki, Savitaipale, Rautjärvi ja Lemi. Autamme löytämään juuri teidän tarpeisiinne sopivan tuotteen, joka lämmittää kotinne tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Panostamme laadukkaaseen työhön ja asiakastyytyväisyyteen, joten voit luottaa siihen, että saat meiltä aina parhaan mahdollisen lopputuloksen. Tarjoamme myös huolto- ja korjauspalveluita ilmalämpöpumppujen omistajille, jotta laitteesi pysyy tehokkaana ja toimintakunnossa pitkään. Ota yhteyttä ja kysy lisää tarjoamistamme palveluista – autamme mielellämme teitä löytämään juuri tarpeisiinne sopivan ratkaisun.