Usein kysytyt kysymykset

Alle olemme koonneet vastaukset usein esitettyihin kysymyksiin. Toivomme, että ne auttavat sinua saamaan tarvitsemasi tiedot ja ratkaisemaan mahdolliset ongelmat. Jos et löydä vastausta tarvitsemaasi kysymykseen, ole yhteydessä meihin.

Miksi valita Karjalan ilmalämpö?

Panostamme laadukkaaseen työhön ja asiakastyytyväisyyteen, joten voit luottaa siihen, että saat meiltä aina parhaan mahdollisen lopputuloksen. Tarjoamme myös huolto- ja korjauspalveluita ilmalämpöpumppujen omistajille, jotta laitteesi pysyy tehokkaana ja toimintakunnossa pitkään. Ota yhteyttä ja kysy lisää tarjoamistamme palveluista – autamme mielellämme teitä löytämään juuri tarpeisiinne sopivan ratkaisun. Etelä-Karjalassa toimiva yrityksemme tarjoaa ammattitaitoista ilmalämpöpumppujen asennuspalvelua. Toimialueemme on Lappeenranta, Imatra, Ruokolahti, Parikkala, Taipalsaari, Luumäki, Savitaipale, Rautjärvi ja Lemi. Autamme löytämään juuri teidän tarpeisiinne sopivan tuotteen, joka lämmittää kotinne tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.


Miksi minun kannattaa hankkia ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumppu on energiatehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteiselle lämmitykselle. Se toimii siten, että se imee ulkoilman energiaa ja lämmittää sen sisätiloihin tai viilentää sisäilmaa ulos tarpeen mukaan. Ilmalämpöpumpulla voi lämmittää tai viilentää kodin lisäksi myös esimerkiksi pienempiä varastoja tai autotalleja.

Ilmalämpöpumpun asentaminen kotiin voi tuoda merkittäviä säästöjä lämmityskustannuksissa verrattuna perinteisiin lämmitysmuotoihin. Se myös vähentää kodin hiilijalanjälkeä, koska se käyttää luonnonmukaisia lämpövoimia eikä polta fossiilisia polttoaineita.

Lisäksi ilmalämpöpumput ovat helppokäyttöisiä ja niiden käyttöönotto on nopeaa. Ne myös toimivat hiljaisesti, joten ne eivät häiritse arkea. Asentamalla ilmalämpöpumpun kotiin, voit nauttia miellyttävästä sisäilmasta ympäri vuoden ja samalla säästää sekä rahaa että luontoa.


Kuinka isot säästöt voidaan saavuttaa ilmalämpöpumpun käyttöönotolla?

Ilmalämpöpumppu on tehokas tapa lämmittää taloa ja saavuttaa säästöjä lämmityskustannuksissa. Säästöt riippuvat monesta tekijästä, kuten talon kokonaislämmöntarpeesta, lämmitysmuodosta, jota ilmalämpöpumppu korvaa, ja ilmalämpöpumpun tehokkuudesta. Yleisesti ajatellaan, että ilmalämpöpumput voivat vähentää sähkönkulutusta jopa 50 %. Puolestaan kesäaikaan jäähdyttäminen voi nostaa kustannuksia ja vähentää säästöjä, mutta se on lähinnä mukavuuskysymys. Suosittelemme erityisesti sähkölämmitteisiin taloihin ilmalämpöpumppua yhtenä lämmitysmuotona.

Säästöt riippuvat siitä, kuinka iso osa ilmalämpöpumpun toiminnasta kattaa kodin lämmitystä. Jos ilmalämpöpumppu korvaa kaikki lämmönlähteet, säästöt voivat olla huomattavat verrattuna perinteisiin lämmitysjärjestelmiin. Jos taas ilmalämpöpumppu toimii tukilämmityksenä esimerkiksi puulämmitteisen takan tai sähkölämmitteisen lämmitysjärjestelmän kanssa, säästöt ovat luonnollisesti pienemmät. Yleisesti ottaen ilmalämpöpumppu on tehokkaampi kuin perinteiset lämmitysjärjestelmät, koska se hyödyntää luonnollisesti esiintyvää ilman lämpöä lämmittämiseen. Autamme mielellämme sopivan ratkaisun löytämisessä.


Voiko ilmalämpöpumppu toimia talvella?

Ilmalämpöpumpun tehokkuus vaihtelee ulkoisista olosuhteista, minkä vuoksi tehokkuus yleensä laskee kovimmilla pakkasilla. Uusimmat ja laadukkaimmat ilmalämpöpumput toimivat nykyään lähes yhtä tehokkaasti talvellakin, ja niiden toimintakyky pysyy joissakin malleissa jopa -30–35 asteessa. Tarkempia tietoja ilmalämpöpumpun toimivuudesta talvella voi saada ilmalämpöpumpun valmistajalta ja meiltä.